Crowdfunding via OAMKB

OAMKB is nu fan van crowdfunding dankzij de goede ervaringen die wij ermee hebben opgedaan. We hebben inmiddels veel kennis hoe we sneller en succesvoller met crowdfunding platformen kunnen werken verzameld en deze kennis delen we graag met jou. Ben je klant van ons en wil je door crowdfunding een financieringsaanvraag realiseren? Dan zijn we dus ook van jou een fan! We zullen ons netwerk met jouw onderneming delen zodat je aanvraag zo snel mogelijk wordt volgestort.

De voordelen van crowdfunding

Resultaat al binnen drie weken

Tegenwoordig wordt het als MKB'er steeds moeilijker om financiering voor je bedrijf via een bank te krijgen. De procedures zijn te lang en een positief resultaat kan uitblijven. Maar met crowdfunding heb je een snelle investeringsmethode te pakken. Als je het goed doet, kun je de benodigde investering al in drie weken binnen hebben.

Hoe werkt crowdfunding?

Met crowdfunding geef je andere mensen de mogelijkheid om in jouw onderneming te investeren. Er wordt gewerkt met de vraag naar en het aanbod van geld. OAMKB werkt samen met geldvoorelkaar.nl en kan dus je aanvraag op hun website presenteren. De bezoekers, de ‘crowd’, beoordelen de projecten die worden aangeboden en als zij ze aantrekkelijk vinden investeren zij erin. Daardoor heb je een grote hoeveelheid investeerders die je niet kent, maar die het wel mogelijk maken je project te realiseren.

Gebruik crowdfunding als marktonderzoek

Een bonus van crowdfunding is dat je het als marktonderzoek kunt gebruiken. De investeerders beleggen immers alleen maar in bedrijven waar ze in geloven en voor wie ze een toekomst zien. De waardering die je voor je bedrijf krijgt, laat goed zien hoe je idee, product of onderneming bij het publiek valt. Je kunt een aanvraag plaatsen zonder kosten om te testen hoeveel mensen je kunt aantrekken.

Gebruik crowdfunding als marketingtool

Door incentives aan te bieden is crowdfunding goed in te zetten als marketingtool. Geef bijvoorbeeld de investeerder als dank voor hun investering een barkruk met zijn of haar eigen naam erop. Zo bouw je een fanbase en netwerk op. Begin met je familie en vrienden, dus met de mensen die dichtbij je staan en vraag of ze je idee goed begrijpen en eventueel zouden willen investeren. Stap dan over op je netwerk en laat de aanvraag aan je hele netwerk zien. Dit kunnen zij dan weer verder verspreiden. Gebruik social media, e-mails en persoonlijke contacten om je aanvraag bij een nog breder publiek bekend te maken. Zo bouw je een steeds groter draagvlak en naamsbekendheid op en als OAMKB klant verspreiden wij jouw aanvraag ook nog in ons eigen uitgebreide netwerk.

OAMKB regelt het

Ons administratiekantoor in Hilversum zal alles voor je regelen. Wij verzamelen en controleren de gegevens, schrijven de pitch, dienen de aanvraag in en houden de voortgang bij. We hebben een stappenplan voor je klaarliggen.

Wat zijn de voorwaarden?

Je kiest zelf het rentepercentage en de looptijd. De maximale looptijd is 7  jaar. De gemiddelde opbrengst voor de investeerders ligt tussen zes en tien procent, dat is behoorlijk hoog, hoger dan bijvoorbeeld een spaarrente. Omdat de investeerders in het geval dat de geldvrager failliet gaat hun geld kwijt zijn, spreiden ze hun investeringen in de meeste gevallen uit over meerdere projecten.

Welke projecten of bedrijven zijn het meest geschikt?

Elk bedrijf kan een aanvraag indienen. De aanvragen zijn tot nog toe nog niet boven de €1.000.000,- uitgekomen. Als ondernemer is het belangrijk om zicht te hebben op potentiële kansen en of het bedrag afgelost kan worden in de vastgestelde looptijd. OAMKB helpt je om ervoor te zorgen dat je de juiste financiële keuzes maakt en dat jouw project een succes wordt.

Stapelfinanciering

Een combinatie van financieringsmogelijkheden wordt stapelfinanciering genoemd. De ondernemer zorgt zelf voor een deel van de financiering, een deel wordt van de bank verkregen en een deel wordt via crowdfunding binnengehaald. Dit kost natuurlijk wel meer tijd dan wanneer je alleen via crowdfunding werkt.

Wil je weten of crowdfunding een succes kan maken van jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden. Wij staan graag voor je klaar.
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?